Tarinamme

” Puiden takaa pilkistävä aurinko, maaseudun tuoksu, hiljaisuus ja rauha. Venyttelevä kissa kuistilla, jalkojen juuressa kehräten. Kanasten kilpajuoksu pihan poikki, uteliaana tulijaa tervehtimään. Vuohien vieno mäkätys ja lampaiden iloinen tervehdys, rakkautta(si)ko vailla lie? Ponin lämmin hörinä, tarhan töminä, kesätuuli harjassaan tai pakkaslumen narske kavioiden alla. Illan tullen ammuu lehmä jos toinenkin, tunnet raikaan tuulahduksen mäntymetsän siimeksestä, lintujen laulu, nuotiotulen räiske…Näe, koe, tunne… ” 

Kuten nimemme jo viittaa, kaikki eläimemme elävät ja asuvat pihatoissa joista niillä on vapaa kulku sisään ja ulos isoihin tarhoihin, oman valintansa mukaan ympäri vuoden. Ne elävät lajityypillistä elämää omissa laumoissaan.

Eläinlajit ovat valikoituneet pitkälti sen mukaan että ne pystyvät asumaan kylmäpihatoissa myös talvella pl. linnut. Talli on kaikkien eläinten käytössä tarvittaessa.

Toimintamme perustuu eläinlähtöisyyteen. Jokaisella on oikeus olla oma persoonansa, eläimet otetaan huomioon yksilöllisesti jokaisen tarpeet huomioiden. Jokainen eläinlaji on luotu liikkumaan ja ne ovat laumaeläimiä, niinpä meidän eläimillämme on tilavat tarhat, joissa ne mahtuvat kunnolla leikkimään ja liikkumaan kaikissa askel lajeissaan omien lajitovereidensa kanssa. Ne myös tarpeen tullen pystyvät väistämään toisiaan ja vetäytymään kauemmas muista, myös ihmisistä niin halutessaan. Näin laumat pysyvät sopuisina. Eläimillämme on vapaus valita lähestyvätkö ne ihmistä vaiko eivät, tämä tarkoittaa sitä että ihminen odottaa eläimen tuloa luokse; ne joko tulevat tai sitten eivät. Jos eläimet ovat lepäämässä, päiväunilla tai märehtimässä annathan niille rauhan, se on niille erittäin tarkeää hyvinvoinnin kannalta.

Luethan huolella ”Talon tavat” etusivultamme.

Meillä on ylpeästi luvat kunnossa

Hällintalon pihatolla on AVI:n (Aluehallintovirasto) myöntämä lupa pitää pysyvää eläinnäyttelyä eli kotieläinpihaa. Valvontaeläinlääkäri tekee tarkastukset vuosittain sekä aina uuden eläinlajin saapuessa. Kotieläinpiha toiminnan kuuluu olla valvottua ja se perustuu eläinsuojelulakiin. Lupa nähtävillä lipunmyynnissä.

Johanna "Nonna" Ahola

Hei, olen Johanna, tutummin ”Nonna” Ahola, 40v, kolmen teinipojan äiti, ammatiltani hevosenhoitaja ja eläinten kanssa lapsesta asti puuhaillut.

Eläimet ovat olleet aina mun juttu, ne ottaa paljon, mutta antavat vielä enemmän. Hevosten kanssa olen puuhaillut eläimistä eniten, toki myös koirien kanssa on harrastettu, kissoja on ollut aina maalaistalossa ja possuille luovutin tuttini kun sen aika oli. Lempieläimekseni on noussut kirkkaasti lammas, vaikka ihaniahan ne ovat kaikki.

Nyt elän ja rakennan unelmaani tarjoten palan onnea muillekkin. On upeaa nähdä ja kokea erilaisten asiakkaitten ilo, riemu, elämykset, hyvä mieli jonka eläimet tarjoavat olemalla läsnä hetkessä.

Kotieläinpiha on syntynyt puhtaasti  rakkaudesta eläimiin, halustani tarjota eläimille arvoisensa elämä, elinympäristö ja hoito, sekä elämyksiä ja iloa asiakkaille, niin lapsille kuin aikuisillekin. Meille voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Eläimet ottavat sinut pyyteettömästi vastaan, rakkaudella. 

Jätä tassunjälkesi somekanavillemme

Hällintalon kotieläinpiha

Koskelankyläntie 10,
91950 Temmes

Ota yhteyttä

041 4339146
info@hallintalon.fi